Welkom op de pagina van groep Oranje/Geel!!!

Schooljaar 2017 -2018

Schooljaar 2016-2017
December 2016

Na maanden hard werken en veel geleerd te hebben heeft een ieder wel zin in vakantie. De afgelopen maand was een spannende tijd. Bezoek in de klas van Sint en Pieten.

Een optreden bij Rumah Kita, waar we een paar weken hard voor hebben geoefend. Juf Diana begeleidde ons op de gitaar.
En de kerstlunch met al die heerlijke hapjes en zo veel lieve ouders die wilde helpen.

Rest ons om iedereen voor het nieuwe jaar mooie wensen mee te geven:
Fijne kerstdagen, een gezellig oud en nieuw, veel geluk, goede gezondheid en een blij nieuw jaar.

November 2016

Onlangs zijn we met de kinderen van groep Oranje/ Geel naar de bieb geweest. We werden ontvangen op een groot kleed met knuffelbeesten en kussens. Iedereen zocht een heerlijk relaxt plekje. Er werd verteld over het boek Zzz! Een meneertje heeft een pechdag achter de rug. Hij gaat maar niet te laat naar bed. Eenmaal in slaap droomt hij over van alles en nog wat: spannende, leuke, enge en grappige dromen. We kregen de dromen op megagrote platen te zien uit dit boek. Op elke plaat was heel veel te zien en de kinderen reageerden daar dan enthousiast op.
Daarna konden we in groepjes opdrachten doen. Bijvoorbeeld: ‘ga naar de kast met het sportplaatje en zoek een boek over voetbal’. Of ‘ga naar de kast met de moppenboeken, zoek een mop en lees deze voor’. Of ‘ga naar de kast met tijdschriften en hengel daar allemaal een sleutel met een letter. Maak van de letters woorden’. Aan het eind kwamen we weer bij elkaar en mochten in 2-tallen op een tablet een spel spelen: kaboutertjes vangen.
Het was een geslaagde ochtend en we weten nu waar we allerlei soorten boeken kunnen vinden in de bieb.

En nu zijn we helemaal in de ban van Sinterklaas. De oudere kinderen, die niet meer geloven, laten we meehelpen om het voor de jongere kinderen zo leuk mogelijk te maken. Chiara heeft een mooie krans meegenomen van thuis, beplakt met pepernoten, taaitaai en schuimpjes. We hebben onze schoen gezet en met elkaar sinterklaasliedjes gezongen. We hebben ook pepernoten gebakken, maar er zijn er een aantal verdwenen in de buik van de LuisterPiet. We zullen nog maar een keer pepernoten gaan bakken: Omdat het zo leuk is. Omdat het zo lekker ruikt in de hele school. En omdat ze natuurlijk heel erg lekker zijn.

September 2016

We zijn weer begonnen. En hoe! Een volle groep van 12 kinderen. Groep Oranje en groep Geel zitten nu bij elkaar. Zo hebben we fijn veel speelkameraden en we leren van en met elkaar.
Wie zitten bij on in de groep: Veronique, David, Dean, Tygo, Christiano, Mitchell, Cooper, Thyan, Rocco, Dai Yong, Hannelore en Niels.
In de ochtend spelen we met groep Blauw buiten. En tussen de middag met groep Paars. Er is een groep kinderen van al deze groepen, die graag voetballen en die elkaar dan ontmoeten. De kinderen van Geel en Oranje zijn ook heel lief met de kinderen van Paars met voetballen.

Omdat we nu alle dagen dezelfde tijden naar school gaan is het programma voor de kinderen elke dag bijna hetzelfde en daardoor lekker voorspelbaar. Alleen in de middag wisselen we gym, knutselen, rekenprojecten en wereldoriëntatie af.

We doen ook tussendoor veel spellen om elkaar goed te leren kennen. De kinderen waren er laatst verbaasd over dat ze na een week al elkaars stemmen herkennen en elkaars namen weten. Super trots.
We zijn ook al hard aan het werken: lezen, rekenen, schrijven.
We krijgen veel hulp hierbij van juf Aïcha. En ook van meester Anouar (op maandag, donderdag en vrijdag) en van juf Daisy (op maandag, dinsdag en woensdag). Het is ook fijn dat juf Francis er weer is op woensdag als juf Aïcha studeert.
Samen hebben we bedacht dat we een gezellig jaar willen met elkaar en dat we daarvoor lief zijn voor elkaar, elkaar helpen en met elkaar samen spelen.