Welkom op de pagina van groep Roze!!!

Schooljaar 2017-2018

Het Nationaal schoolontbijt op 9 november.
Hieronder volgt een aantal stukjes dat de leerlingen over het schoolontbijt hebben geschreven.

Hey mensen,
Wij hebben vandaag (donderdag 9 november) lekker  ontbijt gehad op school.
Onze sponsor was de hoogfliet.  We hadden gezonden dingen zoals:
Komkommer,  kaas, jam, appelstroop en  crackers,  smeerkaas en muslie.
Als drinken hadden we melk en yoghurt, maar wel magere  yoghurt en 3 verschillende soorten thee. Er was bananen, appel en perzikensmaak. Het was lekker !
Vanmiddag gaan we nog wat leuks doen maar daar ga ik niet over schijven.
Doei gr Denice

Hoi dames en heren,
We hebben samen ontbijt gegeten. Het was erg lekker wat we  hebben gegeten. We hadden jam, kaas, smeerkaas, bruinbrood, bolletjes, krentenbollen, muslie, magere yoghurt, thee, mandarijnen crackers, melk en komkommer.
Groetjes Max

Beste mensen,
We hebben schoolontbijt gedaan op 9 november.
We hadden appelstroop, smeerkaas, kaas, boter, komkommer en jam. We hadden
als brood bruine bollen, bruin brood en krentenbol. En als drinken hadden we melk, thee en
Yoghurt. Als fruit mandarijnen en onder ons bord hadden we een pleesmet met onze naam erop
Het waren allemaal lekkere dingen die we hadden en dat was heel speciaal.
Groetjes Serena

Tennisclinic in november
Hieronder volgt een aantal stukjes die de leerlingen hebben geschreven naar aanleiding van de tennisclinic die ze hebben gehad.

We hadden vandaag een Tennis clinic. We hadden les van een mevrouw en een meester.
We gingen eerst oefenen met de bal. Toen gingen we de bal opslaan. Eerst moesten we de bal 3x op de grond laten stuiteren dat was moeilijk en ook weer niet. Daarna gingen we over het net slaan dat was leuk. Toen ging het mis. De ballen gingen door de gymzaal heen. dat was grappig ,,,,,,, en toen ging het weer goed. Toen ging ik met mijn bff overspelen, dat vond ik erg leuk.
Aicha

We hebben lekker getennist. Het was leuk we leren van alles. bijvoorbeeld hoe je moet slaan met de tennisracket op de bal. En hoe je moet staan. Toen gingen we tegenover elkaar staan en overspelen met de tennisbal. Het was leuk. We moesten ook wisselen dus ik ging met mijn andere vriend en toen ging het zo door. Ook gingen we toen de bal hoog houden met ze allen. Eerst was het makkelijk maar toen moesten we het moeilijker doen en dat was niet makkelijk en toen waren we aan het praten wat we een andere keer zouden doen. Als laatste gingen we overspelen met elkaar. Het was leuk.
Arda

We hebben vandaag een tennis clinic gehad. En dat was leuk. We moesten eerst met de bal en het tennis racket de bal hoog houden en dat is goed gelukt. We moesten met de vingers omhoog het racket vasthouden, want dan kan je de bal makkelijker onder controle houden.
Daarna gingen we oefenen met de bal opslaan naar een ander kind. Die remt de bal dan weer af
en slaat hem dan weer terug. Toen moesten we een soort van partijtje tegen elkaar doen. Bij mij lukte het een beetje, het lukte best wel makkelijk.
Marnix

De start van BB Roze.
Als je in BB Roze start aan het begin van het schooljaar is dat extra spannend. In groep Roze start je namelijk als schoolverlater. Dit houdt in dat je de oudste van de school bent en in je laatste jaar op sbo de Dijk zit. Dit geeft natuurlijk ook extra verantwoordelijkheden. We zijn de oudste en moeten het goede voorbeeld geven. We kunnen jongere kinderen helpen en mogen soms ook wat klussen in school doen en meester Ben helpen. Wij zijn verantwoordelijk voor het bellen.
Dit jaar beginnen we met 16 leerlingen, 6 meiden en 10 jongens. Er kunnen natuurlijk altijd nog kinderen bij komen. Op maandag en dinsdag is juf Marieke in de groep en op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Saskia in de groep. Behalve de cito toetsen die alle kinderen op school doen, hebben wij nog extra toetsen om te kijken naar welk niveau we uitstromen voor de middelbare school. Dit jaar zullen de kinderen samen met hun ouders rond gaan kijken op open dagen. Welke school past bij mij en waar wil ik graag naar toe? We hopen dat op de ouderavond van woensdag 30 augustus alle ouders komen om nog meer informatie te geven over het laatste jaar!
Behalve leren op school staan er ook nog uitjes gepland. We weten nog niet precies welke, maar de bieb staat vast op het programma. Natuurlijk is er in de laatste week van het schooljaar de schoolverlatersdag.

Groetjes van BB Roze, Saskia Buitenhuis en Marieke Hassink

De lege groep wacht op leerlingen......