Welkom op de pagina van groep Regenboog!!!

Schooljaar 2017-2018

Sinterklaas

De leerlingen van groep Regenboog hebben Sinterklaas een beetje geholpen en voor elkaar cadeautjes gekocht, een gedicht geschreven en een surprise gemaakt. Iedereen heeft super goed zijn best gedaan.
Vandaag hebben de leerlingen elkaar heel goed geholpen en hebben we een erg gezellige dag gehad.
De juffen zijn super trots.

Sinterklaas 2017

Troostkussens

De leerlingen van groep Regenboog oefenen extra veel met gevoelens. We starten elke dag met het praten over hoe je je voelt met behulp van de PAD-kaartjes. Dit zijn kaartjes waar alle gevoelens op staan, zoals blij, verdrietig en boos. Maar ook wat moeilijkere gevoelens als geïrriteerd, prettig en beschaamd. De leerlingen kunnen al steeds beter vertellen hoe ze zich voelen.
Op maandag hebben we een PAD-les van juf Rianne en juf Wyke. We oefenen het ‘Padden’. ‘Padden’ kan de leerlingen helpen om rustig te worden als ze een niet prettig gevoel hebben, bijvoorbeeld boos. Maar ‘padden’, hoe doe je dat? De leerlingen hebben het geoefend in de klas en hebben elkaar laten zien hoe zij ‘padden’. Dit kan bijvoorbeeld door je hoofd op je armen te leggen of door niet meer te kijken naar anderen. Maar ook de PAD-plek kan hierbij helpen. De leerlingen zetten hierbij een aantal stappen:
1. Zeg stop tegen jezelf
2. Padden: armen over elkaar/handen in je zakken of je rug/ omdraaien/ time-out gebaar
3. Rustig adem halen
4. Voel dat je rustig wordt
5. Doe weer mee
Ook komen alle gevoelens aan bod bij de lessen. We hebben het gehad over boos, maar ook over verdrietig. Als je boos of verdrietig bent kant het helpen als je getroost wordt. Hiervoor hebben de leerlingen tijdens het knutselen een ‘troost-kussen’ gemaakt. Iedereen heeft de voorkant van het kussen mogen versieren met textielstiften. Veel leerlingen hebben de schildpad van de PAD-lessen getekend. De achterkant van het kussen is gemaakt van een hele zachte stof in regenboog kleuren. De kussens blijven in de klas om de leerlingen troost te bieden en te helpen met ‘padden’.

Nationaal schoolontbijt

Op donderdag 9 november hebben we gezellig op school ontbeten.
Najim had voor iedereen een eitje gekookt en daar blije eieren van gemaakt.
Het was erg lekker en gezellig!

Leuke lessen in de klas

Programmeren met Bomberbot

Suikerhuisjes maken

Boekenleggers maken

In groep Regenboog praten we veel over gevoelens en proberen we elkaar zo goed mogelijk te helpen. Daarom hebben wij een 'hulpmiddel' gemaakt in de vorm van emoties.

Belangrijke mededeling: maandag 18 september vrij!

Belangrijke mededeling voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep Regenboog.
De leerlingen zijn niet op maandag 30 oktober vrij, maar op maandag 18 september ivm een studiedag. Dus op 30 oktober moeten de leerlingen van groep Regenboog gewoon naar school.

Start van het schooljaar

De eerste week van het schooljaar zit er alweer op. Een nieuwe groep, nieuwe klasgenoten, nieuwe juffen en een nieuwe manier van werken. In groep Regenboog stond de eerste week vooral in het teken van elkaar leren kennen en wennen in de nieuwe groep. Er zitten zes leerlingen in groep Regenboog en er zijn drie juffen.

Groep Regenboog is een OZA-groep, een onderwijs zorg arrangement. In deze groep zitten leerlingen die extra hulp nodig hebben.

De leerlingen moeten heel veel zelfstandig werken aan een taak, omdat er veel niveaus in de klas zijn. Maar ze kunnen allemaal al heel goed zelfstandig werken. En als iemand het wat lastiger vindt, dan is er een ander die graag even helpt.

De leerlingen kunnen stempels verdienen voor goed gedrag. Aan het eind van de dag is er dan een beloning voor de kinderen met voldoende stempels. Deze week is het iedereen iedere dag gelukt om een beloning te verdienen. De juffen zijn enorm trots op de groep. De leerlingen vinden het erg leuk om tijdens hun beloning met elkaar met de domino te spelen. Op woensdag hebben we met zijn allen een hele lange domino-rij gemaakt. Bijna alles viel in één keer om. Vrijdag kwam het idee om de letters van de school te maken SBO de Dijk.

Op deze pagina zullen we vaker een stukje schrijven en foto's plaatsen om te laten zien wat we allemaal doen in groep Regenboog.

Groetjes Sylvano, Najim, Elian, Benthe, Luuk, Nena, juf Rianne, juf Wyke en juf Sabine