Welkom op de pagina van groep Blauw!!!

Schooljaar 2017-2018

Sint

Vrijdag 1 december hebben we op school Sinterklaas gevierd.
Om 9.00 uur hebben we met elkaar de Sint en pieten mogen verwelkomen.
Eenmaal in de school hebben de leerlingen, na het welkom heten, nog een wedstrijdje gedaan met de pieten om te kijken of de pieten echt wel conditie hebben. Het blijkt dat de leerlingen toch een iets betere conditie hebben ;)

Sinterklaas en de pieten zijn ook nog in groep Blauw gekomen. Het blijkt dat groep Blauw een gezellige kletsklas is waar ook heel hard gewerkt wordt. Ook sinterklaas en de pieten zijn trots op de kanjers uit Blauw.
Naast de mooie woorden hebben alle leerlingen een cadeau gekregen. De meiden kunnen nu zelf mooie sieraden maken en de jongens kunnen darten met pijltjes en balletjes.

Onderstaand nog wat leuke foto's.

Schoolontbijt

Donderdag 9 november was het schoolontbijt. Alle leerlingen van de school en groep Blauw hebben met elkaar in de klas genoten van een gezellig, lekker en gezond ontbijt. Voor groep Blauw was het een extra speciaal ontbijt omdat de burgemeester, Geert van Rumund, aanwezig was.
Met elkaar hebben we genoten van een lekker ontbijt en allerlei vragen kunnen stellen aan de burgemeester. Daarnaast hebben we besproken waarom ontbijten zo belangrijk is en wat nou een gezond ontbijt is.
Onderstaand nog wat mooie foto's van het school ontbijt.

Creativiteit

Dat de leerlingen uit groep Blauw creatief wist ik al. Maar nu hebben ze het ook nog mooi op papier verwerkt.
Aan de hand van het onderwerp dat met Nieuwsbegrip aan bod is gekomen, Vincent van Gogh, hebben de leerlingen hun eigen kunstwerk geschilderd.
En wat zijn de resultaten mooi geworden. Hieronder enkele foto's. Jullie zijn ook van harte welkom om de kunstwerken in de klas te komen bekijken.

Kinderboekenweek; Gruwelijk eng...

Afgelopen week hebben we met elkaar de Kinderboekenweek geopend.
De hele school is in de hal bij elkaar gekomen om samen te starten met het nieuwe thema.

Alle klassen kregen 2 leesboeken cadeau. Groep Blauw kreeg een Dolfje weerwolfje boek én een leesboek van Superjuffie.
De leerlingen lezen er met veel plezier uit. Naast deze boeken heeft juf Ilse ook een leuk en spannend leesboek meegenomen; GVR De Grote Vriendelijke Reus. Ook daar lezen de leerlingen graag in.

Buiten het extra leesplezier heeft groep Blauw ook gewerkt aan mooie Dolfje weerwolfje knutsels. Hierbij werd goed samengewerkt en het resultaat is prachtig geworden, en te bewonderen in de klas en voor het raam.

Groetjes uit groep Blauw

Komend schooljaar zal er op de dinsdag en woensdag nog een juf groep Blauw zijn; juf Ilse. Hieronder stelt zij zichzelf voor:

Ik ben Ilse Ploeg, 24 jaar en ik woon in Renkum. Dit schooljaar loop ik stage op SBO de Dijk, in groep Blauw bij juf Renske. Ik ben er op dinsdag en woensdag. In 2015 heb ik de opleiding Creatieve Therapie afgerond en hierdoor heb ik al bij verschillende scholen en zorginstellingen stage gelopen. Ik ben in 2016 begonnen met de lerarenopleiding, dit doe ik in 2 jaar. Ik hoop dan ook dit schooljaar met veel plezier mijn opleiding af te ronden op SBO de Dijk.

Groetjes uit groep Blauw

De kanjers van groep Blauw hebben afgelopen weken alweer heel hard gewerkt.
Niet alleen hard gewerkt om elkaar beter te leren kennen en echt één klas te worden maar ook al heel hard gewerkt uit de verschillende methodes.

Het nog beter leren samenwerken en samenspelen en het ontdekken van elkaars talenten hebben afgelopen weken centraal gestaan.
Stap voor stap elkaar beter leren kennen en daarop kunnen reageren, op een passende manier, is een doel waar wij momenteel ook nog aan werken.

Onderstaand twee foto's van de rekenles met als doel leren spiegelen. Naast dit doel zijn wij met rekenen bezig met het maken van sprongen van 10 tot de 100, erbij en eraf, sommen over het tiental zoals; 25-7 en 25+7 en we hebben een start gemaakt met de tafels en het klokkijken, analoog en digitaal.
Tot zover waar wij afgelopen weken met rekenen aan hebben gewerkt.

Groeten groep Blauw